divendres, de setembre 09, 2005

Actes de Commemoració de l'11 de setembre. Dissabte 10 de setembre 19h.


Marxa de Torxes del Pacte dels Vigatans.

Amb el lema «1705-2005: 300 anys del Pacte dels Vigatans. Ens en recordem!», el dissabte dia 10, la Comissió Onze de Setembre Osona organitza per tercer any la Marxa de Torxes, que enguany entronca amb el Pacte dels Vigatans.

Per tercer any des de la delegació d'Osona Òmnium Cultural coordinem els actes que la Comissió Onze de Setembre Osona organitza per la Diada. Aquests actes commemoratius estan pensats amb voluntat aglutinadora, intergeneracional i participativa. Enguany, els actes enllacen amb els que es van celebrar el 16 de maig, per commemorar el 300 aniversari del Pacte dels Vigatans.

Ens agradaria que hi participéssiu.
Els actes programats són els següents:19.00 hSanta Eulàlia de Riuprimer. A la plaça de l'Ajuntament, cerimònia de lliurament de la Flama (1) del Pacte dels Vigatans a la comitiva (2) encarregada de transportar-la a peu fins al monument a Bac de Roda, de Vic.

21.45 hVic. Al monument a Bac de Roda (rambla de les Davallades), arribada de la Flama del Pacte dels Vigatans juntament amb els Penons (3) dels Vigatans. Ball de l'Àliga. Ofrena floral de la Comissió Onze de Setembre Osona. Lectura del «Romanço del Bac de Roda» (4). Inici de la Marxa de Torxes (5).

22.00 hVic. A la plaça del Bisbe Oliba, arribada de la Marxa de Torxes. Diàleg del Compromís (6). Lectura i crema del Decret de Nova Planta (7). Acte de tribut a la persona homenatjada, Joan Sunyol i Genís. Lectura del Manifest de la Diada (8). Himnes.

22.30 hActuacions de Trepadella (folk) i Pirat's Sound Sistema (reggae, hip-hop...). Sopar popular i begudes de la terra (9).________________________________________________________________________

Notes d'aclariment:(1) Enguany, el dia 16 de maig, durant els actes de commemoració del Pacte dels Vigatans, es va encendre una flama al pla de Sant Sebastià, que ha estat custodiada des de llavors per famílies de Santa Eulàlia de Riuprimer.

(2) El recorregut a peu des de Santa Eulàlia de Riuprimer fins a Vic és de menys de 2 hores. El trasllat fins allà es farà un autocar. Podeu apuntar-vos-hi escrivint a osona@omniumcultural.org o trucant al nostre tel.: 938852244.

(3) Són onze penons (o petits estendars), cadascun amb un dels noms dels protagonistes del pacte o acord dels vigatans.

(4) La lectura del «Romanço del Bac de Roda» anirà a càrrec de la poetessa Pilar Cabot.

(5) La Marxa de Torxes l'encapçalen:· El flabiolaire· El banderer· Els 3 personatges, que seran el fil conductor dels actes: · la persona homenatjada, una persona gran que s'ha distingit per la seva tasca en pro de la cultura catalana; enguany serà el poeta Joan Sunyol i Genís, de 83 anys. · la persona nouvinguda, qui, amb un curt període d'estada entre nosaltres, té la ferma voluntat d'integrar-se plena i activament en la nostra societat; enguany serà en Soufyan Buhhu, de 27 anys. · l'infant, com a símbol que el nostre poble encara el futur amb fe, des de la continuació de la tasca iniciada per persones com l'homenatjada; enguany serà la Jasmina Masoliver, de 7 anys.El recorregut serà el següent: c. de Jacint Verdaguer, plaça Major, c. de la Ciutat, c. de Sant Miquel dels Sants, c. de la Ramada, plaça de la Catedral i plaça del Bisbe Oliba.

(6) El Diàleg del Compromís el mantindran la persona homenatjada i l'infant. Després, el violoncelista Arcadi Prat interpretarà «El Cant dels Ocells».

(7) La lectura i crema del Decret de Nova Planta anirà a càrrec de la persona homenatjada. Mentre el decret crema, els Grallers de la Boira interpretaran «La Muixeranga d'Algemesí».

(8) El manifest de la Comissió el llegirà la persona nouvinguda.

(9) Ratafia, pomada, herbes de Mallorca, burret, mentireta...

Free Website Calendars by Bravenet.com View my Online Calendar
Free Calendars by Bravenet.com
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació