divendres, de setembre 09, 2005

MANIFEST COMISSIÓ 11 DE SETEMBRE OSONA

EL MANIFEST

1705-2005: 300 ANYS DEL PACTE DELS VIGATANS.ENS EN RECORDEM!

Un any més, i en fa 300, ens veiem obligats a sortir al carrer per exigir poder viure en un país normal; un país que no hagi de suportar un espoli fiscal que l’empobreix i el denigra; un país que no hagi de sentir la seva pròpia llengua amenaçada.
Ara cal cridar més alt que mai, ja que el moment pot ser històric. Cal, però, que els nostres representants polítics facin pinya pel seu país i no elaborin un marc jurídic vàlid només per a una nova generació de conformistes o d’acord amb els interessos de partit.
Som una nació, amb una llengua, cultura i història pròpies, i no se’ns pot estar qüestionant això a cada moment, ni en la Constitució espanyola ni en tractats europeus. Com qualsevol altre poble, ens empara el dret a l’autodeterminació dels pobles, recollit per la Declaració Universal dels Drets Humans.
Fa 300 anys, Catalunya va iniciar una lluita per no perdre les seves llibertats. Els patriotes vigatans, però, no van poder aturar l’absolutisme borbònic a la nostra terra, i el Decret de Nova Planta de Felip V va abolir les lleis i va prohibir la llengua i la cultura pròpies, com ja havia fet al País Valencià.
Catalunya, doncs, va perdre les llibertats, però no les va oblidar. Enguany s’ha encès una flama al pla de Sant Sebastià, una flama que reviscola el vell anhel de llibertat heretat de les nostres generacions passades; un anhel que assumim perquè ens respectem i tenim dignitat.
Som un poble pacient, però 300 anys d’espera són massa. Ens cal un marc definitiu que satisfaci les nostres aspiracions com a poble adult, lliure i plenament sobirà del seu destí. El 12 de setembre de 1714 els catalans van continuar treballant, com sempre, però també és cert que dels balcons i finestres penjaven banderes negres, o llençols amarats de sang, com a símbol de resistència.
Seguim el seu gest! No mostrem bandera blanca!

Free Website Calendars by Bravenet.com View my Online Calendar
Free Calendars by Bravenet.com
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació