dimecres, d’abril 19, 2006

RECITAL POÈTIC A SANTA EULÀLIA DE RIUPRIMER

EL DIVENDRES 21 D’ABRIL AL LOCAL DEL JOVENT A PARTIR DE DOS QUARTS DE NOU.
HI HAURÀ LECTURA DE TEXTOS POÈTICS I UN PETIT REFRIGERI AL FINALITZAR L’ACTE.

AMB LA COMPANYIA DELS POETES: RAMON SOLDEVILA, DE LES LLOSSES (RIPOLL), I MIQUEL PUJOL, DE LA GARRIGA; INTRODUÏTS PER XEVI ROVIRA. NO OBSTANT SERÀ UNA VETLLADA OBERTA ON TOTHOM ESTARÀ CONVIDAT A RECITAR.
ESPEREM LA VOSTRA ASSISTÈNCIA.

1 Comments:

At 8:46 p. m., Blogger txevi taxvs said...

ACTES LITERARIS AL VOLTANT DE LA DIADA DE SANT JORDI

La Comissió de Cultura i Lletres va preparar enguany un recital poètic pel dia 21 d’abril a partir de dos quarts de 9 del vespre, com a complement dels II Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià, que conformen la totalitat dels actes culturals al voltant de la diada de Sant Jordi d’aquest 2006.
El recital va comptar amb una presentació a càrrec del president del Consell, Xevi Rovira: “Bona vesprada i benvinguts tots de part del Consell de Joventut de Riuprimer a aquesta petita vetllada literària. En l’era de l’anomenada societat de la informació tot flueix molt de pressa i de seguida es tendeix a veure-ho caduc, antiquat... tothom va de bòlit i atrafegat, el temps és or... és llegeix poc, es tendeix a absorbir el què ens posen davant en petites dosis d’oci no sempre recomanables, en forma de teatre, cinema, música, o en el pitjor dels casos televisió, entre d’altres... abans de posar-nos a llegir un llibre gruixut segurament ens hi rumiarem bastant, no fos cas que signifiqués una pèrdua de temps o que després ningú no parlés del llibre i no valgués la pena haver-lo llegit. L’acte d’avui doncs, amb la seva terrible modèstia, és tot un esdeveniment cultural per aquest petit poble nostre que s’està convertint en annex dormitori de Vic a marxes forçades. La cultura és important penso jo, però la poesia és un art marginal al nostre país. Ja que sóc aquí però, no ens podrem estar de subministrar-vos unes petites dosis de les nostres diguem-n’hi cabòries, fantasies, pretensions, o simplement com li agrada al nostre primer poeta convidat, de Les Lloses (Ripoll), Ramon Soldevila, simplement escrits”. I aquí va començar una roda d’intervencions poètiques a tres bandes, primer amb el caire intimista curt i sintètic de Soldevila, llavors recitava en Xevi Rovira, que cap al final també hi va incloure alguns contes curts experimentals, i el tercer en discòrdia, d’un conjunt heterogeni però complementari fou Miquel Pujol de La Garriga, amb un to lúgubre i cru, tacat d’estètica gòtica i aires de cinema “gore”. L’assistència va ser més aviat pobra, però res fora del normal per un esdeveniment poètic, encara que va coure que pràcticament tota l’audiència fos gent del propi Consell de Joves, per això volem reiterar un cop més que els nostres actes estan oberts a tota la població i totes les edats, encara que com en aquest cas es facin al “Local del Jovent”. Malgrat no ser un èxit de convocatòria, els assistents i els protagonistes van poder concloure durant el petit refrigeri posterior que havia estat tot un èxit perquè s’ho havien passat tots molt bé, i d’això es tractava.

D’altra banda, però sense deixar la literatura, el lliurament dels II Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià, està previst pel dia 20 de maig de 2006 a dos quarts de nou del vespre, a l’ermita de Sant Sebastià. Enguany, el jurat està presidit pel professor de llengua i literatura catalana Enric Martín, i l’integren Joan Montells, mestre i director dels “Cantaires de Riuprimer”, Pere Casas, rector de la parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer i de Sant Sebastià, i Xevi Rovira, humanista i president del Consell de Joves de Riuprimer en representació de l’entitat organitzadora. Hi esperem la vostra assistència, per donar suport al poble, al país, i sobretot a la nostra cultura.

Comissió de Cultura i Lletres del CJR.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free Website Calendars by Bravenet.com View my Online Calendar
Free Calendars by Bravenet.com
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació