dilluns, de maig 14, 2007

Ja ha sortit el número 8 de "El primer jove"

Principals continguts:

◊ L’ENTREVISTA: JOSEP FRANQUESA, ORGANITZADOR DE LA FESTA DEL SEGAR I DEL BATRE
◊ ACTIVITATS DEL CASAL D’AVIS
◊ SANT JORDI I PREMIS LITERARIS ACORD DELS VIGATANS
◊ CARAMELLES 2007
◊ RESULTATS ELECCIONS CJR

◄ Editorial ►

Bona primavera riuprimerenques i riuprimerencs! Els del Consell de Joventut, juntament amb el Casal d’Avis i l’AER us tornem a enviar la nostra revista. En aquest número tenim bastants temes a tractar a l’editorial, donat que hem hagut de suprimir una edició de les que fèiem de la revista per manca de subvencions –per tot l’exercici 2007 ens han atorgat 600€-, i per tant, se’ns han acumulat.
Per començar, i tal com anunciàvem en el darrer número, el consell ha sofert canvis de junta amb les principals baixes de Xevi Rovira com a president i de Roger Magem com a secretari i amb la incorporació de l’Anna Corretja com a vicepresidenta coordinadora de la comissió de lletres i de cultura i en Marc Parareda com a també vicepresident coordinador de la comissió de festes. Tot i la baixa dels dos primers, aquests continuen essent membres del consell. Les votacions i la composició de la junta final es detallen en el següent article.
A part dels canvis de junta, també hem sofert un canvi d’ubicació a instàncies de l’Ajuntament, que hem hagut de negociar i renegociar fins que ens ha agradat; i ara en comptes de trobar-nos al local annex del primer pis de l’Ajuntament, ens trobareu al Local del Jovent, on continuarem reunint-nos regularment cada primer divendres de mes a les 22h. Tornem a insistir que tothom, especialment entre 14 i 35 anys hi és convidat. Aquest espai, el compartirem amb el Punt Jove, que també ha fet el mateix trasllat de local, i en el seu cas, fins i tot ha canviat d’inquilí, ja que el Tècnic de Joventut Municipal –conveni amb la Mancomunitat la Plana- ara és en Xavi Jurado, un estudiant de la UVIC de Sabadell, en substitució d’Anna Maideu. Amb el qual esperem mantenir una comunicació més fluida i millors relacions que amb anteriors tècnics.
Un altre dels temes a tractar i que últimament està en boca de tothom és el tema de les eleccions, tot i que nosaltres, com a Consell, no polititzarem i serem totalment imparcials, el que sí que farem és donar suport a la presentació de noves formacions per tal de que al consistori hi hagin veus de diferents colors i per tant més opinions. De moment, ja coneixem quatre formacions que es presenten i animem a la gent del poble que s’ha implicat a crear les noves.
En aquests mesos també hem d’advertir d’una sèrie de bretolades (tot i que sembla que han anat disminuint) les quals el Consell rebutja rotundament i, que en major o menor mesura ens han afectat a tots i cadascú de nosaltres i que esperem que no es tornin a produir.
Un altre tema, per les dates que estem, és el de Sant Jordi, i enguany hem portat a terme una sèrie d’activitats el diumenge dia 22 com són un intercanvi de llibres, un concert de jazz, exposició de poemes, i la projecció d’una pel·lícula de caire cultural, a part del concurs literari, el qual acabà el termini de lliurament de treballs el dia de Sant Jordi i que aquest any mereix especial menció pel suport rebut per Caixa de Manlleu, amb l’aportació de 60€ i per part de l’Ajuntament de Vic que n’aporta 300 € .
I per últim volem parlar de l’enquesta que us vam proposar i amb el resultat de la qual hem quedat un pèl decebuts per la baixa resposta ciutadana, i dins de la resposta que hem tingut, haver-nos trobat amb respostes gens serioses, o que pretenien ser una broma i que sincerament hem trobat de molt mal gust. La resta de respostes, tot i haver-ne trobat amb tot d’opinions (des de crítiques fins a mostres de suport i felicitacions), n’estem molt agraïts, encara i haver trobat crítiques, les quals tindrem molt en consideració i que també ens ajuden molt a l’hora de fer les coses millor, sincerament moltes gràcies. Tot i així el suport que hem rebut i que com deia abans ha sigut molt baix, ens està fent reflexionar molt profundament en el futur de la revista, tot i que no la deixarem de fer, el nostre plantejament és des de vendre-la a les botigues fins a fer-ne subscriptors aquells que realment estiguin d’acord amb la publicació, encara no està decidit. Com comprendreu i em dit en anteriors publicacions, la revista suposa un elevat cost per part del Consell i no fer-ne la difusió gratuïta acostaria cada vegada més a la mort d’aquesta eina en el qual hi hem treballat fort, hi hem posat totes les nostres il·lusions i que ens entristiria molt veure desaparèixer. Tot i això no desistim i incansablement no deixem de demanar-vos que col·laboreu amb nosaltres amb el que vulgueu, com si ens voleu enviar una carta de crítica perquè la publiquem, com un article d’un viatge que vau fer i que voleu compartir o el que realment vulgueu, la nostra bústia es oberta per a tothom, només cal signar amb nom i cognom.
Per últim, també destaquem que vàrem penjar una enquesta d’opinió al nostre espai web, fent una pregunta de balanç d’aquests primers 2 anys de vida de la nostra entitat, la pregunta era: Com valores els 2 primers anys de vida del Consell de Joventut de Riuprimer? I hem rebut 41 respostes dividides així:
Respostes
Excel·lent: 7 (17%)
Notable: 15 (37%)
Bé: 6 (15%)
Aprovat: 2 (5%)
Suspès: 4 (10%)
Molt malament: 2 (5%)
No ho puc valorar: 5 (12%)

I en principi res més a dir, des del Consell una salutació cordial, i ja ens anirem veient pel poble, bona Diada de Sant Jordi a tots!

Consell Editorial: Comissió de Cultura i Lletres del CJR; A.E.R.
A/e: cjriuprimer@gmail.com
Espai a internet (CJR): www.cjriuprimer.blogspot.com
Han col·laborat en aquest número: Dolors Sala, Montse Sala, Núria Solà, Joan Tanyà, Ivana Vilademunt, Raül Aguilera, Elena Montells, Anna Corretja, Santi Aguilera, Jordi Torrente, Xevi Rovira, Casal d’Avis de Santa Eulàlia.
Correcció ortogràfica: Mercè Molas.
Disseny gràfic i logotip del CJR: Quim Marín

Qui estigui interessat en rebre per c/e la revista sencera, que ens la demani al nostre correu.

Etiquetes de comentaris:

Free Website Calendars by Bravenet.com View my Online Calendar
Free Calendars by Bravenet.com
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació