dimarts, de juliol 01, 2008

FESTA MAJOR JOVE DE VIC 2008

La festa major jove de Vic desestima la polèmica cercavila del Birranostrum


La comissió organitzadora, formada per diverses entitats de la ciutat, ha fet públic el programa d’actes de la festa major jove de Vic, que se celebrarà de manera paral•lela a la festa major oficial, entre els dies 2 i 6 de juliol.
Un sopar jove a la plaça dels Màrtirs, el proper dimecres, dia 2 de juliol, donarà el tret de sortida de les activitats, que tindran com a gran atractiu, una vegada més, els concerts de la zona de Barraques. El dia més potent de la festa serà el dissabte, amb un torneig de bitlles catalanes, campionat de fubtolí, baixada de carretons, ball de bastons i la gimcana bèstia, entre d’altres propostes. El Big Jump, un acte reivindicatiu al riu Mèder, amb bany inclòs, tancarà el programa, el diumenge. Enguany, la comissió ha desestimat programar el polèmic Birranostrum, la cercavila alhòlico-festiva que transcorria per les esglésies del barri antic de la ciutat (foto).
- Programa de la festa major jove (a “llegir més”)
- Cartell de la festa major jove (PDF)
- Fotos i notícia del Birranostrum 2007

PRESENTACIÓ DE LA FESTA MAJOR JOVE DE VIC
Un any més la comissió de festa major jove de Vic, s’ha posat les piles i ja tenim lligada la festa major dels joves per aquest any, aquesta transcorrerà durant els dies 2, 3, 4, 5, i 6 de juliol, i constarà de tot un seguit d’actes que esperem que siguin d’allò més participatius i contem amb el màxim de gent de Vic i comarca per gaudir-los.
Els actes començaran puntualment, el dimecres dia dos de juliol a les 22: 30 amb el sopar Jove, que es farà a la plaça dels màrtirs, un acte que es fa per primer cop aquest any. S’ha de dir que els tiquets es poden comprar (5 euros) al CSA La Torratxa fins al mateix dia del sopar, però les places estan limitades a 100 persones, i de moment ja se n’han venut una quarantena. Seguidament a la mateixa plaça es llegirà el pregó jove d’enguany, i acabarem d’amenitzar la nit amb un concert de Miquel del Roig, també a la mateixa plaça, un cantautor reconegut per haver causat furor en moltes festes majors de les comarques catalanes.

El dijous a les 20:30 tindrà lloc la inauguració de l’exposició “La Mort”, a càrrec de l’associació d’art Jove Artèria, i que s’ubicarà al CSA La Torratxa. I a partir de les 22:00, començarà la primera nit de concerts a la zona de Barraques, al pavelló nou, amb concert dels grups ninescars (new-metal) i absolut (pop-rock), i seguidament començaran les xarrupacurrandes acompanyades pel grup de folk Skudella, on cada persona que surti a cantar una curranda tindrà un xarrup de begudes de la terra gratuït.

El dia 4 de juliol, els actes de la tarda es concentraran a la bassa dels hermanos, i començaran a les 18:00, on es muntarà un xut a pals de rugby (Vic crancs i garrins i garrines de la Uvic) i un taller de foulars anomenat “I tu com t’identifiques”. I a partir de les deu concerts a les barraques amb els grups Thorpedians (reggae, rocksteady, ska), Boys Damm (pop-rock), Belda i el conjunt dels badabadoc (rumba) i Electrojazz 2004 (electrojazz).

El dia més fort de la festa major jove serà el dissabte 5 de juliol. Les activitats començaran a les onze del matí amb un torneig de bitlles catalanes a la plaça major, una activitat que sembla que en els últims mesos ha arrelat molt a la nostre ciutat. A les 17:00 a la plaça del pes hi haurà el campionat de futbolí i la baixada de carretons, que anirà des de la mateixa plaça del pes fins a la catedral, passant pel carrer de l’escola. A les 18:00 hi haurà Ball de bastons, el qual serà itinerant, i començarà a la plaça major, i acabarà al Casal Independentista Manel Viusà. A les 19:00, altre cop a la plaça major, començarà la gimcana bèstia, una gimcana de jocs que es podrien definir com a bèsties, i estaran contextualitzats amb la vida de St. Miquel dels Sants. Finalment a partir de les 22:00 a la zona de barraques una altre nit de concerts, amb els grups La Tropa (rumba folk), Fanfare Transfrontaliers de l’Amor (Fanfare) FP (Hardcore-punk) i 33 cl. (rock’n’roll).

Ja per acabar el diumenge anirem a banyar-nos tots al riu Méder, per celebrar el Big Jump, un acte reivindicatiu coordinat a nivell europeu per la xarxa per una nova cultura de l’aigua.

La comissió de Festa Major Jove som: L’assemblea Jove de Vic, Col•lectiu la Barraka, Casal Independentista Manel Viusà, AE Tsunami, Veterans, Artèria, CSA La Torratxa, Associació per la Cultura Popular Catalana de Vic, Els Crancs, Garrins i Garrines, Maulets, Vigatans 1705 i el Grup de Defensa del Ter.
http://www.osona.com/index.php?seccio=noticies&accio=veure&id=8527

Etiquetes de comentaris:

Free Website Calendars by Bravenet.com View my Online Calendar
Free Calendars by Bravenet.com
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació