dilluns, de maig 11, 2009

Aquest dissabte 16 de maig no falteu a Sant Sebastià! Aplec Independentista, Premis Literaris de Sant Sebastià i Commemoració del Pacte dels Vigatans.

ACTE DE COMMEMORACIÓ DE L’ACORD DELS VIGATANS A L’ERMITA DE SANT SEBASTIÀ I LLIURAMENT DELS V PREMIS LITERARIS. DISSABTE 16 DE MAIG DE 2009

Un any més, i ja serà el cinquè des de l’aniversari dels 300 anys l’any 2005, des del Consell de Joventut de Riuprimer, conjuntament amb Òmnium Cultural i altres entitats commemorarem el conegut com a Pacte o Acord de Sant Sebastià o dels Vigatans a l’ermita de Sant Sebastià (terme municipal de Vic i parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer). Serà el proper dissabte 16 de maig.

Enguany, les entitats participants a la jornada, hem buscat que coincideixi amb l’Aplec Independentista que Espai Cat va començar a convocar des de l’any passat. Així doncs, entre música de la terra, jocs per a la canalla i actes culturals durant tot el dia, hi haurà el següent horari d’activitats:

A les 10.30h Trobada de promotors i fedataris de la proposta d’Iniciativa Legislativa Popular per demanar la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació al Parlament de Catalunya, a proposta de Catalunya Estat Lliure i 10 mil en Xarxa per l’Autodeterminació.

A les 11h. Un representant d’aquesta iniciativa d’ILP per l’Autodeterminació en farà la presentació a tots els assistents a l’Aplec.

Tot seguit, un representant d’Espai Cat farà esment del procés iniciat fa aproximadament un any, sobre la demanda al Departament de Cultura de la Generalitat per declarar l’ermita de Sant Sebastià Bé Cultural d’Interès Nacional.

Per finalitzar els parlaments, l’eminent historiador Mn. Antoni Pladevall explicarà la contextualització de l’època històrica en què s’esdevingué el Pacte dels Vigatans, preludi de la Guerra de Successió a Catalunya.

Cap a les 2 del migdia començarà el dinar popular obert a tothom organitzat per EspaiCat. (Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a info@espaicat.cat o trucant a Marçal Orri i Comerma - 637.42.32.82. Reserves pel dinar al compte corrent: 2040.0020.19.8001079321. Preu dinar: 12 € Adults - 5 € menors de 10 anys).

Després de dinar, a les 4 de la tarda, hi haurà el lliurament dels V Premis literaris Pacte de Sant Sebastià que convoca el Consell de Joventut de Riuprimer.

En aquesta cinquena edició, el jurat ha estat presidit per VÍCTOR PALLÀS (Vocal d’Òmnium Cultural d’Osona, poeta i professor de llengua catalana), el secretari ha estat en TXEVI ROVIRA (membre del Consell de Joventut de Riuprimer i d’Òmnium Cultural, humanista), i la resta de membres en PERE TIÓ (Professor de llengua i literatura catalana), i en SANTI LLORÀ: Professor de llengua catalana.


Tot seguit, hi haurà el què és pròpiament la commemoració històrica del Pacte i l’encesa de la Flama dels Vigatans.

Presentació de la commemoració a càrrec de Toni Reig, vicepresident d’Òmnium Osona.

Acte d’encesa i custòdia de la Flama dels Vigatans, lliurada pel president del Consell de Joves de Riuprimer Santi Aguilera a una família riuprimerenca que n’iniciarà la custòdia fins al 10 de setembre, quan servirà per cremar el Decret de Nova Planta al final de la Marxa dels Vigatans.

Es clourà l’acte amb els himnes dels Països Catalans, i la signatura simbòlica al llibre dels Vigatans.

Per acabar hi haurà música dels PdCat.

Organitza l’Aplec Independentista: EspaiCat

Organitzen la Commemoració del Pacte dels Vigatans i els V Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià:

Òmnium Cultural d'Osona i el Consell de Joventut de Riuprimer.


Etiquetes de comentaris: ,

Free Website Calendars by Bravenet.com View my Online Calendar
Free Calendars by Bravenet.com
El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de
...
cliqueu aquí per a més informació