Editorial "El Primer Jove" Tardor 2006
EDITORIAL TARDOR 2006
Hola de nou riuprimerenques i riuprimerencs!
Tornem a ser aquella colla del Consell de Joves, amb la col.laboració de l’AER i el Casal d’Avis, que amb un nou número de “El Primer Jove”, entrem de nou a casa vostra per fer-vos partíceps de la revista del poble. Com ja s’havia anunciat en algun número anterior no comptem amb el suport econòmic de l’Ajuntament per publicar-la (degut a l’intent de fer crítica constructiva, per això també, a part de la seva pròpia manca d’interès, deixem de publicar la secció del Punt Jove), i com que s’acaba l’any (època em que hem de presentar pressupostos a l’Ajuntament, l’única administració que per ara ens permet subsistir, ja que degut a la lenta tramitació burocràtica de les administracions encara no tenim els estatuts aprovats i no podem rebre altres subvencions), hem decidit que en aquest número intentaríem fer un sondeig a la població per tal de saber l’acceptació que té la nostra revista, perquè encara que no ho sembli, té un elevat cost en relació al fons econòmic de què disposem. Ens agradaria tenir una gran resposta per part de la gent a la qual li agrada o sol llegir la revista, per això disposarem una butlleta perquè l’ompliu amb la vostra opinió, coses a millorar, què és el que més us agrada, el que menys… A part, ja sabeu que us podeu adreçar al Consell de Joventut a través del nostre correu electrònic (cjriuprimer@gmail.com). En general volem una opinió, volem respostes, perquè a nosaltres ens agradaria poder continuar publicant-la, ja que creiem que el poble hi ha guanyat creant aquest ens divulgatiu, i que qui més qui menys la gent fulleja la revista i encara que no se la llegeixi de cap a peus, troba algun article que li agrada. Amb això nosaltres creiem que el nostre missatge de que el poble continua viu i actiu arriba. Així doncs, el que pretenem és saber si realment ens suposa una despesa innecessària la revista, perquè com explicàvem anteriorment, i en contra del què pugui pensar la gent, el Consell no disposa d’un fons ecònomic suficient com per poder portar a terme tot el que ens agradaria (de moment s’ha adoptat la mesura de treure 3 revistes anuals enlloc de 4), i el Casal d’Avis o l’AER tampoc.
També volem reiterar que el Consell des del dia en què el vàrem crear té per objectiu portar a terme activitats al poble i donar-li vida, tot i que sempre n’ha tingut, potser hem potenciat d’altres activitats o n’hem creat de noves, sobretot ara que el poble s’està expandint i omplint de nouvinguts als quals també ens volem donar a conèixer i volem que participin; en contra d’això, a vegades sembla que no hi hagi interès en fer tot això i que d’allà d’on hem de rebre més ajut ens donguin una mica l’esquena (això és una crítica constructiva). Per tot això, hem continuat col·laborant tant bonament com hem sabut en la Festa Major, o promovent actes per la Castanyada, tot i un tracte injust en el nostre entendre per part de l’Ajuntament, que finalment ha culminat en haver de suprimir alguna festa, i això és el que no volem, perquè justament el que sí que no volem de cap de les maneres es que el poble caigui en una profunda letargia, que s’acabi convertint en un poble dormitori i que això pel qual hem estat i estem lluitant desaparegui. D’altra banda volem que quedi ben clar que els joves no en traiem cap benefici lucratiu en particular quan veieu que sempre estem al darrere de moltes activitats, siguin del Consell o no, les mateixes persones, i és que el major benefici, a part de poder-ho gaudir nosaltres és veure com des del més menut fins al més gran també gaudeixen d’aquestes activitats. Amb això creiem que practiquem l’altruisme, aquest gran desconegut (darrerament) de la nostra societat cada cop més individualista.
Un punt i part és el model de gestió del Local del Jovent i el manteniment d’aquest espai, que ens sembla cada cop un tema més denigrant i insostenible. Per acabar volem felicitar l’iniciativa ciutadana de recollida de firmes sobre el model urbanístic de poble que està permetent l’Ajuntament, sense entrar a valorar-lo com a més o menys adequat, perquè creiem que no ens pertoca per la tipologia d’entita que som, però creiem que la participació ciutadana és fonamental, i això sí que ho valorem. Únicament diríem pel què fa a aquesta qüestió, que reivindiquem habitatges de protecció oficial per a joves amb pocs recursos, ja que l’especulació immobiliària ha arribat a un punt que pels joves és dificilíssim poder-se emancipar.
I com a últim apunt, demanar-vos el que dèiem unes línies més amunt, i és que col.laboreu amb aquest sondeig, que ompliu aquesta butlleta annexa a la revista o si no a través de la ja esmentada adreça de correu electrònic i que ens feu arribar la vostra opinió. Per tal que pugueu desar la butlleta, dipositarem unes bústies als establiments del poble. Amb això donarem aquesta editorial per tancada, estem molt agraïts de que ens deixeu entrar a casa vostra amb la revista, malgrat tots els entrebancs fins al proper número!
Consell Editorial: Comissió de Cultura i Lletres del CJR; A.E.R.
C/e: cjriuprimer@gmail.com
Espai a internet (CJR): www.cjriuprimer.blogspot.com
Han col·laborat en aquest número: Ivana Vilademunt, Raül Aguilera, Elena Montells, Anna Corretja, Eli Vila, Santi Aguilera, Jordi Torrente, Pep Parés, Xevi Rovira, Riuprimer Gas i Rocs, Casal d’Avis de Santa Eulàlia, Pedala Pedala, CEIP “El Roure Gros”, Òmnium Cultural Osona i Comissió 11 de setembre, Casal Català La Desperta.
Disseny gràfic i logotip del CJR: Quim Marín
0 Comments:
Publica un comentari a l'entrada
<< Home